Ervaringsverhaal Candy

Ik was altijd opzoek naar een manege. Ik ging op internet zoeken en kwam Zorgboerderij Klein Canada tegen. Al snel dacht ik; misschien is dit wel wat voor mij en besloot een gesprek  te plannen met Sandra. Ik vond het gelijk al heel erg leuk. Ik ging bij de zorgboerderij werken en paardrijden. Het is helemaal mijn plek. Ik vond het heel erg leuk dat Sandra mij leert hoe ik om moet gaan met de paarden. Ik wist al snel dat de paarden echt heel belangrijk voor mij waren en dat de paarden iets goeds voor mij doen.

Alleen nu zitten we een beetje in een rot tijd. Vanwege Corona en alle maatregelen mocht ik niet komen. Dat voelde voor mij echt als een straf en al snel ging het niet zo goed met mij. Ik was heel erg verdrietig en bang. Ik ging zelfs soms weer hyperventileren. Vanaf dit moment weet ik hoe belangrijk de zorgboerderij is voor mij. De paarden zijn er voor mij en het is meer dan alleen paardrijden en werken. Het is voor mij een goede uitlaatklep en ontspanning. Er is altijd een luisterend oor en niemand veroordeeld je.

Gelukkig mag ik nu wel weer komen. Deze plek is echt heel dierbaar voor mij. Het geeft mij rust en regelmaat. Vooral nu. Ik weet dat een paard er altijd voor mij zal zijn. Vooral één paard in het bijzonder. Dat is onze lieve Jelle. Ik zou iedereen willen aanraden om eens stomweg naast een paard te gaan staan praten als je het even niet meer ziet zitten. Je zult zien het paard geeft je steun. Kijk maar goed naar het paard of geef hem een knuffel als je moet huilen of je, je niet goed voelt. Je voelt hem soms zuchten en je eigen verdriet wegzakken.

Dit zijn fijne ervaringen voor mij met zorgboerderij Klein Canada.

Groetjes, Candy