Ervaring Bas

“Het is leuk op de zorgboerderij en er zijn leuke gezellige mensen. We doen veel leuke dingen en ik vind het ook erg leuk om Gerrit te helpen met klussen. De begeleiding is fijn omdat ze duidelijk zijn.”

Groetjes van Bas

Ervaringsverhaal Candy

Ik was altijd opzoek naar een manege. Ik ging op internet zoeken en kwam Zorgboerderij Klein Canada tegen. Al snel dacht ik; misschien is dit wel wat voor mij en besloot een gesprek  te plannen met Sandra. Ik vond het gelijk al heel erg leuk. Ik ging bij de zorgboerderij werken en paardrijden. Het is helemaal mijn plek. Ik vond het heel erg leuk dat Sandra mij leert hoe ik om moet gaan met de paarden. Ik wist al snel dat de paarden echt heel belangrijk voor mij waren en dat de paarden iets goeds voor mij doen.

Alleen nu zitten we een beetje in een rot tijd. Vanwege Corona en alle maatregelen mocht ik niet komen. Dat voelde voor mij echt als een straf en al snel ging het niet zo goed met mij. Ik was heel erg verdrietig en bang. Ik ging zelfs soms weer hyperventileren. Vanaf dit moment weet ik hoe belangrijk de zorgboerderij is voor mij. De paarden zijn er voor mij en het is meer dan alleen paardrijden en werken. Het is voor mij een goede uitlaatklep en ontspanning. Er is altijd een luisterend oor en niemand veroordeeld je.

Gelukkig mag ik nu wel weer komen. Deze plek is echt heel dierbaar voor mij. Het geeft mij rust en regelmaat. Vooral nu. Ik weet dat een paard er altijd voor mij zal zijn. Vooral één paard in het bijzonder. Dat is onze lieve Jelle. Ik zou iedereen willen aanraden om eens stomweg naast een paard te gaan staan praten als je het even niet meer ziet zitten. Je zult zien het paard geeft je steun. Kijk maar goed naar het paard of geef hem een knuffel als je moet huilen of je, je niet goed voelt. Je voelt hem soms zuchten en je eigen verdriet wegzakken.

Dit zijn fijne ervaringen voor mij met zorgboerderij Klein Canada.

Groetjes, Candy

Ervaring paardencoaching

Paardencoaching; ik had het een poos geleden gezien op tv en vond het indrukwekkend te zien hoe een paard reageert op de mens en wat dit voor iemand kan betekenen. Dat zou ik ook wel eens willen ervaren, maar vaak blijft het bij de gedachte alleen.

Onlangs kwam ik op de website van Zorgboerderij Klein Canada terecht. Eerst langs geweest om de sfeer te proeven en kennis gemaakt met Sandra. Gelijk een afspraak voor paardencoaching ingepland. De zorgboerderij ligt in een mooie omgeving en de ongedwongen sfeer voelt goed en straalt voor mij rust uit.

De eerste keer paardencoaching vond ik best spannend, maar ik ben met een open blik de eerste sessie ingegaan. De spanning die ik vooraf voelde viel eigenlijk gelijk van me af; zowel Sandra als Eclair lieten me gelijk op mijn gemak voelen.
Samen met Eclair sta ik in de paddock en Sandra staat in een met lint afgezet gedeelte in de paddock. Sandra verwoordt tijdens de sessie op een duidelijke manier dat wat Eclair laat zien in zijn gedrag. Eclair houdt mij direct een spiegel voor die soms best confronterend is, maar tegelijkertijd voelt de reflectie heel goed. Het is zoals ik onlangs las: “Het mooie van een spiegel is dat het kaatst wat het ontvangt, zonder dat een oordeel dat vertroebelt”.

Onder het genot van een kop thee met wat lekkers bespreekt Sandra de sessie met mij en ik maak een afspraak voor een volgende keer. De 2 weken tijd die Sandra aangeeft om ertussen te laten zitten is een goede periode om de sessie op me in te laten werken en hier gelijk mee aan de slag te gaan.

Inmiddels alweer een aantal sessies met verschillende paarden gehad en ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Oog in oog met het paard ontmoet je jezelf; een mooie en leerzame ervaring.
Sandra, Eclair en Bonnaire bedankt!

Wat een ervaring!!!

Sandra en ik kennen elkaar van het paardrijden.

Onlangs sprak ik Sandra en was geïnteresseerd in haar paardencoachsessies.

Ik had geen flauw idee wat ik me daar bij voor moest stellen.

Hoe kan een paard nou jou stemming laten zien dacht ik.

Sandra nodigde me uit om het zelf een keer te ervaren, Nieuwsgierig, nuchter en lachend spraken we af.

Daar stond ik dan, met paard om me heen.

Ongelooflijk hoe het paard mijn ziel wist te openen.

Er werd me een enorme kijk in mezelf gegeven, en hoewel ik altijd alles nuchter weet weg te lachen kwam mijn echte ik te voorschijn.

Wat een confrontatie……….. ik barstte in tranen uit.

Tranen die diep waren verstopt, maar die ik onbewust wel als last met me mee droeg, en mij beperkte in het dagelijkse leven.

Het was genoeg.

Tijd om de balans op te maken.

Door deze sessie ben ik in gaan zien dat ik weg duw,vlucht en verstop, en uiteindelijk alleen in een hoekje sta.

Met hulp,vallen en opstaan gaat het nu een stuk beter met me.

Ik ben rustiger, stabieler, open en actief.

Ik ben Sandra en Eclair (pony) erg dankbaar voor deze geweldige les!

Liefs.

Mijn eerste ervaring tot nu

Regenlaarzen, oude spijkerbroek, bodywarmer en een fietshelm.
Zo begon mijn eerst paardrijles maar nu:
Rijlaarzen, rijbroek, paardrijhandschoennen, stevige jas en een cap.
Wat een verandering in 4 jaar tijd. Elke keer heb ik weer zin om naar Sandra te gaan. Eerst ga je op
Een betrouwbare pony dan ga je steeds stapjes verder.
Steeds ga je meer dingen doen: buiten in het bos rijden, in een bak, voltige doen, springen, dresuur
allemaal leuke maar ook verschillende dingen.
Dat was mijn belevenis tot nu toe. ik
Hoop dat ik nog langer dan 4 jaar kan paardrijden.

Gr. Geerinde

De ervaring van Judith: Streng als het moet, maar vooral veel lachen!

Judith heeft twee jaar geleden stage bij ons gelopen. Ze komt nog steeds bij ons voor paardrijlessen. Dit is haar ervaring met de zorgboerderij.

Mijn naam is  Judith Scholten. Ik heb 2 jaar geleden stage gelopen bij Sandra op de zorgboerderij. Ik heb het daar super naar mijn zin gehad. Ik heb veel geleerd van Sandra. Hoe je het beste kunt omgaan met paarden. En hoe je ze moet verzorgen. Ik vind dat Sandra het echt leuk doet met de kinderen en dieren. Als het moet is ze streng, maar je kunt vooral met haar lachen. Ze zorgt dat de kinderen lekker bezig zijn. Met mooi weer doet ze vaak leuke dingen buiten. Zoals picknicken in het bos. Dan neemt ze trutje de shetlandpony mee. De kinderen kunnen dan om en om rijden. Zelf rijd ik ook paard bij Sandra. Sandra geeft erg goed les. En met veel plezier!

De ervaring van Bente: een veilige plek voor iedereen

Bente huurt een van onze paarden. Ze helpt ons af en toe bij de paardrijlessen. Dit is haar ervaring met de zorgboerderij.

Ik vind de zorgboerderij van Sandra een veilige plek voor iedereen. De kinderen en de andere mensen die er komen kunnen hier zichzelf zijn. Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten. De paardrijlessen zijn naar niveau aangepast. Sandra weet wat je wel en niet kan. Alle dieren, groot of klein, worden super goed verzorgd. Ze horen bij de boerderij zoals Sandra er ook hoort!